Projecten Stichting Vrienden van Belevingsboerderij De Ahof

Hieronder een overzicht van onze actuele en gerealiseerde projecten op de belevingsboerderij. De projecten staan op volgorde van actueel naar gerealiseerd. 

Actueel Project: Sociaal terras
Sinds 2019 is het hekwerk verzet op het terrein rondom de Ahof. Hierdoor is er een plein ontstaan op de Ahof. Hier kunnen bezoekers rustig zitten, terwijl de kinderen in contact komen met de dieren van de kinderboerderij of spelen in de speeltuin. De koffie/ thee of ranja kunt u halen in De Daele.

Actueel project: De Daele
De Daele is een “winkeltje” in het monumentale pand De Ahof wat gedraaid wordt door cliënten van Estinea en vrijwilligers.  Hier kunnen bezoekers koffie/ thee en ranja kopen. Ook is er ijs te verkrijgen in de warme zomermaanden. Als de groente en fruit van het land komen van de kinderboerderij, zijn deze ook hier te koop.

Gerealiseerd project: De Bijenstal
De bijenstal is gerealiseerd door samenwerking met NBV afdeling Aalten en onderdeel van het project Groen verbindt (samenwerkingsproject kinderboerderij De Ahof, Nederlandse Bijenvereniging afdeling Aalten en Estinea). De imkers van de bijenvereniging verzorgen de bijen en geven lessen (bijles) aan scholen in Aalten.

Gerealiseerd project:  De Moestuin
De moestuin is gerealiseerd door samenwerking met Estinea en onderdeel van het project Groen verbindt (samenwerkingsproject kinderboerderij De Ahof, Nederlandse Bijenvereniging afdeling Aalten en Estinea). De cliënten van Estinea hebben het onderhoud van de moestuin onder hun hoede. De groenten en fruit kan gekocht worden in De Deale en de groenten en fruit  worden gebruikt voor projecten voor de minima.

Gerealiseerd project:  Kruidentuin
De kruidentuin is gerealiseerd door samenwerking met Estinea en onderdeel van het project Groen verbindt (samenwerkingsproject kinderboerderij De Ahof, Nederlandse Bijenvereniging afdeling Aalten en Estinea). De cliënten van Estinea hebben het onderhoud van de kruidentuin onder hun hoede. De kruiden kunnen gekocht worden in De Deale maar ook plaatselijke horeca gebruiken deze kruiden voor hun gerechten.